7 gabimet që i bëjnë menaxherët

Që të kesh vlera dhe cilësi të mira menaxheriale do të shumë për të filluar me komunikim të mirëfilltë me punëtorët, kështu duke mbërritur deri tek arritja e rezultateve të dëshiruara. Ashtu siç të gjithë njerëzit gabojnë, edhe drejtuesit ndonjëherë nuk janë të kujdesshëm në gjërat bazë që duhet t’i kenë parasysh për të pasur suksese dhe rezultate më të mira në punën që bëjnë.

Gabimet më të zakonshme menaxheriale janë këto që do t’i listojmë në vijim.

1. Mungesa e komunikimit

komunikimi-1030x454

Komunikimit nuk është vetëm veti e cila duhet ta karakterizoj një menaxher të mirë por kjo veti është çelësi I suksesit të secilës punë ku punojnë më tepër se dy persona. Komunikimi I mirëfilltë ndihmon në arritjen e një kompromisi të shpejtë sa I përket raportit profesional e me këtë rast edhe puna kryhet me sukses më të lartë.

Hulumtimet tregojnë se në vendet ku komunikimi I menaxherit me punëtorët por edhe komunikimi I punëtorëve mes vete është në nivelin e duhur, procesi I punës është më i suksesshëm.

Raportet e këndshme në vendin e punës, sjellin energji më pozitive, e kjo e fundit pastaj ndikon direkt në produktivitetin e punëtorëve.

2. Mungesa e dëgjimit

dddddddddddd
Sa më shumë që dëgjoni mendimet dhe opinionet e të tjerëve aq më shumë I kuptoni idetë dhe konceptet e tyre për çështjen, për të cilën diskutoni. Kontributi i secilit punëtorë është më se I nevojshëm në punën që ju bëni.

Ndonjëherë idetë më të mëdha vinë nga punëtorët më të thjeshtë prandaj dëgjoni mendimet e tyre që të keni sa më shumë mundësi të përfitoni nga kreativiteti i secilit pasiqë disa mendje veprojnë me shumë se një e vetme.

3. Mungesa e punës grupore
puna-grupore-1030x455

Organizimi i mirë i një ekipi të punës është çelësi I suksesit në çdo punë që e nisim. Siç edhe e cekëm më lartë, bashkë mund të bëjmë shumë më shumë se të vetëm dhe jo më kot thonë se bashkimi bënë fuqi, prandaj nëse dëshironi që të keni rezultate më të shpejta dhe normalisht më të mira keni kujdes të investoni shumë në organizimin dhe krijimin e një grupi me të cilët do të punosh në punën e caktuar.

4. Mungesa e motivimit
lllllllllllllll

Gjithmonë duhet të keni parasysh që suksesi apo dështimi juaj varen pikërisht nga njerëzit me të cilët ju ndani punën. Punëtorët tuaj duhet patjetër të jenë të motivuar në mënyrë që ata të jenë sa më të kënaqur me gjërat që I bëjnë dhe padyshim ta japin më të mirën nga vetja. Me motivimin e tyre, punëtorët e rrisin edhe përformancën e vet në cilën do punë që bëjnë.

5. Mungesa e qëllimeve

jjjjjjjjjjjj

Menaxherët e mirë dhe efektivë gjithmonë i vendosin qëllimet e tyre dhe I kanë të qarta rrugët që do t’i ndjekin deri në përmbushjen e atyre qëllimeve.

Është mirë që këto qëllime t’i ndani edhe me bashkëpunëtorët tuaj në mënyrë që edhe ata ta kenë më të qartë vizionin tuaj dhe të ju ndihmojnë në atë drejtim.

6. Mungesa e marrjes së përgjegjësive

qellimet

Është detyrë e menaxherit që t’i marr përgjegjësit për secilën lëvizje që kryhet nën drejtimin e tij. Të qenit menaxher do të thotë që ju duhet të jeni të informuar dhe të jeni përgjegjës edhe për punën më të vogël që kryhet nga punëtorët tuaj.

Është e nevojshme që si për të mirë ashtu edhe për të keq ta pranoni atë që ju takon dhe jo të kërkoni përgjegjësin nga persona jo kompetent.

7. Mungesa e relaksit

iiiiiiiiiiiiPuna padyshim ndonjëherë edhe mund të jetë shumë proces i mërzitshëm pasi që angazhimet e tepërta ditore ndikojnë në lodhjen dhe dispionimin tuaj. Pikërisht për ketë arsye është mirë që të kujdeseni edhe për pjesën e humorit dhe krijimit të një ambienti të gëzueshëm për punëtorët tuaj.

Është e nevojshme që stafin tuaj ta trajtoni si grup I njerëzve me të cilët ndan pjesën më të madhe të ditës dhe të themi realisht ndonjëherë bëhen edhe si familje e dytë për ju, prandaj keni kujdes që t’i ofroni atyre edhe relaksin që e meritojnë.

 

Lajme

Leave a Reply