900 vende pune në dy fabrika gjermane

Dy fabrika me pronarë nga Gjermania do të nisin punën në muajin qershor. E para, që do të përurohet këtë javë, do të prodhojë panele solare të destinuara për eksport në tregun gjerman dhe do të punësojë dhjetëra punëtorë. Fabrika e dytë do të përurohet në fund të muajit qershor dhe do të merret me

Vazhdo leximin

Amerika kërkon infermiere, paga 5 mijë dollarë

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ekziston interesim i madh për personel mjekësorë shtesë, ku atyre u nevojitet hiq më pak se 260 mijë infermiere. Ajo që është e rëndësishme ta dini nëse vendosni të paraqiteni për këtë punë në Amerikë, profesioni i infermieres është në maje të listës së pagave më të larta në

Vazhdo leximin

Hap biznesin tënd në Estoni pa shkuar kurrë atje

Ndonëse është një shtet shumë i vogël, Estonia ka vënë në jetë një plan ambicioz kombëtar për zhvillimin e mëtejshëm të ekonomisë. Shteti baltik është i pari që ofron mundësinë që të hapësh një biznes nëpërmjet internetit, pa shkelur madje asnjëherë në këtë vend. Për ta bërë këtë më të lehtë, qeveria vendosi të ofrojë

Vazhdo leximin

Bizneset kërkojnë të shkolluar në arsimin profesional, e jo universitar

Hulumtimet e Ministrisë së Arsimit kanë treguar se punëdhënësit në Kosovë nuk janë të kënaqur me ndërlidhjen e programeve studimore me nevojat e tregut të punës, shkruan sot Koha Ditore. Sipas një broshure që kjo ministri publikuar të martën, përqendrim të madh të studentëve ka në shkencat shoqërore, humane dhe arte, ndërkohë që për fushat

Vazhdo leximin

Sot përzgjidhen idetë më të mira të biznesit

Forumi për Iniciativa Qytetare organizon për herë të pestë, konkursin kombëtar për “Biznes Plane – Të gjelbërta dhe Inovative” 2016. Në një komunikatë për media, bëhet e ditur se ky projekt synon të identifikojë ndërmarrës të rinj në Kosovë, të cilëve u ofrohet mbështetje financiare fillestare në vlerë prej 10,000 USD nga donatorë dhe filantropistë

Vazhdo leximin