Lypësi që fiton pothuajse sa kryeministri

Një lypës në Britani fiton rreth 500 funte në ditë, duke u shtirur si i pastrehë, pavarësisht se jeton në një shtëpi me kushte normale. “Daily Mail” shkruan se burri, i cili nuk është identifikuar me emër në shkrim, rri zakonisht në qendër të qytetit Wolverhampton, pranë qendrave tregtare, ku fiton rreth 2500 paund në

Vazhdo leximin

Puna para ekranit, këshilla për të ruajtur sytë

Kalimi me orë të tëra çdo ditë para ekranit kompjuterik mund të ndryshojë filmin lotsjellës që mbron sytë tanë. Në vijim disa këshilla praktike. Ne e dimë se ekranet elektronike mund të shqetësojnë gjumin tonë. Por, gjithashtu mund të ndikojnë edhe gjatë ditës. Hulumtuesit japonezë kanë studiuar ndikimin e punës së kompjuterit në sy. Ata kanë botuar

Vazhdo leximin

Të bësh biznes nëpërmjet telefonit

Kur nuk keni mundësi për të takuar një person, ju sigurisht shfrytëzoni rrugët e tjera të komunikimit. Prandaj përdorni këshillat apo rregullat e mëposhtme për të ndërtuar marrëdhënie dhe komunikim të mirë dhe të qartë edhe përmes bisedave telefonike. Në rrugën e biznesit nuk është i rrallë vlerësimi se nuk ka aftësi më të rëndësishme

Vazhdo leximin

Puna më e mirë në botë

Vajza që shikoni në foto ka detyrën të flejë në krevatet e dhomave të hotelit në mënyrë që të testojë cilësinë e tyre. Ky profesion quhet “Professional Hotel Test Sleeper”. Zhuang është një nga tre fatlumët që janë përzgjedhur nga agjensia për testimin e dhomave të hotelit. Ishin rreth 8 mijë kandidatët për të fituar

Vazhdo leximin

Këshilla nga shahisti Garry Kasparov!

Garry Kasparov ka qenë lojtari më i mirë i shahut për një periudhë 20 vjeçare. I trajnuar në Bashkimin Sovjetik, ai është bërë trajner i shumë lojtarëve të rinj, një promotor i sportit dhe një zë kritik si për korrupsionin në Federatën Botërore të Shahut, ashtu edhe për qeverinë e Rusisë. Në këtë intervistë të

Vazhdo leximin

4 sekrete se si mund të përdorni LinkedIn

LinkedIn është një rrjet social me karakter paksa me profesional lidhur me punën dhe informacionet që në lidhje me këtë të fundit. Shpeshherë na bën të ndihemi konfuz me mënyrën e përdorimit të tij, por nëse ndjek këto katër rregulla të thjeshta do të jeni një ekspert në përdorimin e tij. 1- Njihni brandin tuaj

Vazhdo leximin

Pesë gjërat që ju bëjnë të lumtur në jetë

1. Mos e mendoni të ardhmen Seppala thotë se ne vazhdimisht mendojmë se çfarë po bëjmë tani për t’i arritur qëllimet e së ardhmes, dhe nëse nuk mund t’i gjejmë përgjigjet, ne zhgënjehemi. Ne e vëmë veten shumë nën presion duke gjetur gjëra për të bërë, të cilat mund të rezultojnë në gjendjen emocionale dhe

Vazhdo leximin

Pesë këshilla si të filloni një biznes të suksesshëm

Richard Branson është themeluesi dhe drejtuesi ekzekutiv i Virgin Group, që përfaqëson mbi 400 kompani në sektorë të ndryshëm por mjaft të suksesshme në vetvete. Suksesi i tij në biznes shërben si baza mbi të cilën këshillat e tij marrin vërtetë vlerë qoftë edhe nëse i konsideroni ato thjesht teorikisht. Si drejtues i suksesshëm Richard ka zënë vendin

Vazhdo leximin