5 Këshilla për nënat në punë

  Të jesh nënë dhe të kesh një punë e cila të merr kohën më të madhe të ditës është shumë stresuese. Përvec se duhet të jeni mesatarisht 40 orë të javës në punë, ju duhet të jeni edhe në rrjedhat e shtëpisë me pastrimin, gatimin dhe menaxhimin e të gjitha punëve të tjera në

Vazhdo leximin

3 pyetjet më të shpeshta në Intervistë

Edhe pse keni qenë shumë here në intervista për punë, ne përsëri i përgatisim pyetjet e mundshme që mund të na bëhen dhe ne mundohemi që të jemi sa më të informuar për punën që ofrohet. 3 pyetjet më  kryesore që cdo intervistues i bënë janë: Më tregoni për veten tuaj? Kjo është pyetje që me anë

Vazhdo leximin

Puna që paguhet 60 mijë dollarë në vit!

Këshilli Britanik i Shpendëve është duke ofruar plot 60 mijë dollarë fitim në vit për kandidatët që dëshirojnë të punojnë në një kompani zogjsh. Por problemi me cilin po përballet këshilli është se askush nuk po pranon që ta bëjë këtë punë. Punonjësit duke që të bëjnë përcaktimin e gjinisë së zogjve të destinuar për

Vazhdo leximin

Cilat janë profesionet më të paguara?

Të gjithë ne studiojmë drejtime të ndryshme të cilat i zgjedhim kohë më parë para se t’i fillojmë studimet. Nëse dikur zgjedhja e profesionit është mbështetur mbi atë se çfarë kemi prirje, sot është tregu ai që na përcakton se cili profesion kërkohet e siguron të ardhura më të mëdha.       Na bazë

Vazhdo leximin

Njihuni me profesionet më pak stresuese!

Sot të gjithë ankohen për stres në punë. Dhe është pikërisht stresi që ka thyer ëndrrën e shumëkujt për profesion që gjithmonë ka dashur, fundja teoria dhe praktika janë dy kahje të ndryshme. Por për të gjithë ata që ende nuk kanë zgjedhur profesionin apo edhe ata që duan të studiojnë një profesion të dytë,

Vazhdo leximin

Profesionet që kërkon tregu i 2015-ës

Revista amerikane “Career Builder” ka bërë një studim mbi profesionet më të kërkuara për vitin 2015-tën. Me këtë rast ka rezultuar se tregu i vitit 2015 liston disa profesione.       Marketing Viti 2015 do të ketë rritje të kërkesës për punonjësit e marketingut të cilët merren me zhvillimin, koordinimin dhe hartimin e fushatave

Vazhdo leximin

Dita Ndërkombëtare e punëtorëve

Kërkesa për të siguruar zbatimin e të drejtave, lirive dhe kushtet e punës e të jetesës, ka bërë që punëtorët të zhvillojnë një “luftë” të vërtetë. “8 orë punë, 8 orë dëfrim e 8 orë gjumë”, ka qenë slogani i kërkesës së parë publike që është paraqitur për herë të parë në Australi gjatë vitit

Vazhdo leximin