Lypësi që fiton pothuajse sa kryeministri

Një lypës në Britani fiton rreth 500 funte në ditë, duke u shtirur si i pastrehë, pavarësisht se jeton në një shtëpi me kushte normale. “Daily Mail” shkruan se burri, i cili nuk është identifikuar me emër në shkrim, rri zakonisht në qendër të qytetit Wolverhampton, pranë qendrave tregtare, ku fiton rreth 2500 paund në

Vazhdo leximin

Puna para ekranit, këshilla për të ruajtur sytë

Kalimi me orë të tëra çdo ditë para ekranit kompjuterik mund të ndryshojë filmin lotsjellës që mbron sytë tanë. Në vijim disa këshilla praktike. Ne e dimë se ekranet elektronike mund të shqetësojnë gjumin tonë. Por, gjithashtu mund të ndikojnë edhe gjatë ditës. Hulumtuesit japonezë kanë studiuar ndikimin e punës së kompjuterit në sy. Ata kanë botuar

Vazhdo leximin

Të bësh biznes nëpërmjet telefonit

Kur nuk keni mundësi për të takuar një person, ju sigurisht shfrytëzoni rrugët e tjera të komunikimit. Prandaj përdorni këshillat apo rregullat e mëposhtme për të ndërtuar marrëdhënie dhe komunikim të mirë dhe të qartë edhe përmes bisedave telefonike. Në rrugën e biznesit nuk është i rrallë vlerësimi se nuk ka aftësi më të rëndësishme

Vazhdo leximin

Puna më e mirë në botë

Vajza që shikoni në foto ka detyrën të flejë në krevatet e dhomave të hotelit në mënyrë që të testojë cilësinë e tyre. Ky profesion quhet “Professional Hotel Test Sleeper”. Zhuang është një nga tre fatlumët që janë përzgjedhur nga agjensia për testimin e dhomave të hotelit. Ishin rreth 8 mijë kandidatët për të fituar

Vazhdo leximin

Këshilla nga shahisti Garry Kasparov!

Garry Kasparov ka qenë lojtari më i mirë i shahut për një periudhë 20 vjeçare. I trajnuar në Bashkimin Sovjetik, ai është bërë trajner i shumë lojtarëve të rinj, një promotor i sportit dhe një zë kritik si për korrupsionin në Federatën Botërore të Shahut, ashtu edhe për qeverinë e Rusisë. Në këtë intervistë të

Vazhdo leximin

4 sekrete se si mund të përdorni LinkedIn

LinkedIn është një rrjet social me karakter paksa me profesional lidhur me punën dhe informacionet që në lidhje me këtë të fundit. Shpeshherë na bën të ndihemi konfuz me mënyrën e përdorimit të tij, por nëse ndjek këto katër rregulla të thjeshta do të jeni një ekspert në përdorimin e tij. 1- Njihni brandin tuaj

Vazhdo leximin

Pesë gjërat që ju bëjnë të lumtur në jetë

1. Mos e mendoni të ardhmen Seppala thotë se ne vazhdimisht mendojmë se çfarë po bëjmë tani për t’i arritur qëllimet e së ardhmes, dhe nëse nuk mund t’i gjejmë përgjigjet, ne zhgënjehemi. Ne e vëmë veten shumë nën presion duke gjetur gjëra për të bërë, të cilat mund të rezultojnë në gjendjen emocionale dhe

Vazhdo leximin

Pesë këshilla si të filloni një biznes të suksesshëm

Richard Branson është themeluesi dhe drejtuesi ekzekutiv i Virgin Group, që përfaqëson mbi 400 kompani në sektorë të ndryshëm por mjaft të suksesshme në vetvete. Suksesi i tij në biznes shërben si baza mbi të cilën këshillat e tij marrin vërtetë vlerë qoftë edhe nëse i konsideroni ato thjesht teorikisht. Si drejtues i suksesshëm Richard ka zënë vendin

Vazhdo leximin

Sfidat e vendit të punës për të rinjtë!

Karriera – Ti je në mes të njëzetave. Vjen nga universiteti dhe e ke kryer tashmë diplomimin. Je plot energji, gati për të nisur punën tënde, atë të parën në jetë. Mirëpo pas një viti në punë, ty të duhet të konstatosh se: të gjitha pritshmëritë e tua janë shkatërruar. Por zhgënjimet s’do të vonojnë të vijnë,

Vazhdo leximin

100 të rinj do të punësohen përmes marrëveshjes me GIZ

Sot është nënshkruar memorandumi në mes të ministrisë së Punës dhe Mirëqënies Sociale dhe organizatës gjermane për bashkëpunim Ndërkombëtare (GIZ), përmes së cilës do të krijohen kushte të reja për punësimin e të rinjve. Ministri i Punës Arban Abrashi, ka thënë se përmes kësaj marrëveshjeje do të punësohen 100 të rinj, nxënës ose student të

Vazhdo leximin

Punëdhënësit do të inspektohen me metoda të reja

Metoda e re gjatë inspektimit tek punëdhënësit lidhur me mbikëqyrjen, fuqizimin dhe zbatimin e Ligjit të Punës dhe Ligjit për Sigurinë në Punë, do të fillojë tash e tutje. Kjo metodë është shpalosur nga ministri i ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi, i shoqëruar nga drejtori i Trupës Ekzekutive të Inspektoratit të Punës,

Vazhdo leximin

6 profesionet më të mira për femra

Nuk ekziston asgjë diskriminuese apo gjinore në përzgjedhje të punës e cila nuk do ju përshtatet vetëm se jeni femër. E saktë është që çdo kush mund të punoj çfarë do pa marrë parasysh gjininë. Megjithatë, jeta mund të jetë më e lehtë nëse punoni diçka që ju përshtatet më shumë, edhe nëse ajo është

Vazhdo leximin

Burrat me fytyra të gjera fitojnë më shumë para

Studimi – Kërkuesit nga Universiteti i Nju Jorkut kanë analizuar fytyrat mashkullore dhe kanë zbuluar se buzëqeshja dhe një formë e veçantë fytyre ju sjell besim dhe para. Kudo që të vendosni të vini një foto profili duhet të keni parasysh se zgjedhja që do bëni ndryshon mënyrën si e perceptojnë të tjerët karakterin tuaj. Për

Vazhdo leximin

Intervistë e drejtëpërdrejt online

Zhvillimi i shpejtë i teknologjisë është një sfidë për puntorin në ditët e sotme, i punësuar ose jo të gjithë mundohen të avancohen në mënyrë që tu mundësohet të ngriten në detyrë, e për të papunët njohja e teknologjisë i ofron më shumë mundësi. Kompanitë janë duke u përpjekur të ruajnë shpenzimet e rekrutimit duke

Vazhdo leximin

Si të jeni lider të suksesshëm në 2016!

Zhvillimi i lidershipit është një nga trendet më të fundit të bizneseve moderne dhe të suksesshme. Drejtuesit më të mirë e dinë se lidershipi ka të bëjë me përfitimin e aftësive të mësuara. Një lider i mirë ka një skuadër të mirë! Por cilat janë 7 aftësitë më të mira për të qenë një lider i

Vazhdo leximin

Industria 4.0 rrezikon miliona të papunë

Bota e punës ndodhet përpara një revolucioni të madh. Kompjuterizimi i fabrikave inteligjente, makineritë dhe objektet që flasin me njëra-tjetrën duket sikur po rrezikojnë faktorin njeri. Industria 4.0- prodhimi i drejtuar nga kompjuterat të automatizuar të lidhur plotësisht me rrjet duket se do të sjellë përfitime të mëdha ekonomike, në të njëjtën kohë po rrezikon

Vazhdo leximin

Mësoni si duhet shkruajtur një e-mail zyrtar

Komunikimi përmes e-maili është një mënyrë shumë prkatike dhe përshtatshme për të komunikuar me kompanitë, kolegët, punëdhënësit, të punësuarit, profesorë dhe të tjerë që kërkojnë komunikim formal. Mjafton vetëm një gabim i vogël dhe mund të lë një përshtypje negative. Mirëpo, ka disa mënyra që ju mund të përmirësoni dhe të rrisë mirësjelljes tuaj të

Vazhdo leximin

Si të bëni zgjidhjen në mes dy punëve

Në kohët e sotme veç krizës së papunësisë ekzistojnë edhe ato pak raste për disa persona të cilët gjenden mes dilemës së përzgjedhjes së një pune, kur kanë më shumë se një alternativë. Kë të marrin e kë të lënë?! Ekzistojnë momente në karrierë në të cilën gjendemi domosdoshmërish përballë një zgjedhjeje: të ndryshojmë vend

Vazhdo leximin

3 këshilla si të kemi kulturë pune

Kultura në vendin e punës është kthyer në prioritet kohët e fundit, mirëpo kjo nuk është gjithmonë diçka e bukur. Mirëpo, kultura ndikon në moralin, punësimin, produktivitetin dhe – në fund të fundit –rezultatin tuaj përfundimtar. Më shumë se kaq, kjo ka të bëjë me zgjedhjen nëse doni një organizatë nga e cila përfitoni vetëm

Vazhdo leximin

Mësoni si të shfrytëzoni pushimin e punës

Koha e pushimit të drekës në sezonin e dimrit sa vjen e po shkurtohet duke bërë që punonjësit të hanë jo shëndetshëm, kështu duke qenë të pirur për fitimin e sëmundjeve të ndryshme. Më pak se 60 minuta pushim Në vitin 2012, pushimi mesatar i drekës ishte 33 minuta, ndërkohë që tani është 29 minuta.

Vazhdo leximin

A jeni duke e bërë punën që dëshironi?!

Puna jonë e përditshme konsiderohet të jetë një prej faktorëve kyçë të zhvillimit të individit. Të kesh fatin të bësh punën që ke ëndërruar është një kënaqësi shumë e madhe pasi që në këtë rast edhe produktiviteti juaj në vendin e punës është në një nivel tjetër. Ndodh shpesh që të lodhemi shumë në punën

Vazhdo leximin

10 profesionet e punës në zhdukje

Mundësit të cilat na u ofrohen sot për një jetë më të mirë janë të shumta. Ndikimi i teknologjisë ka pasur anët pozitive si dhe të metat e veta. Mirëpo, në ditët e sotme bashkë me këto përparësi janë edhe të metat ato që po reflektojnë shumë në shoqërinë tonë. Ekspertët parashikojnë që në dy

Vazhdo leximin

7 gabimet që i bëjnë menaxherët

Që të kesh vlera dhe cilësi të mira menaxheriale do të shumë për të filluar me komunikim të mirëfilltë me punëtorët, kështu duke mbërritur deri tek arritja e rezultateve të dëshiruara. Ashtu siç të gjithë njerëzit gabojnë, edhe drejtuesit ndonjëherë nuk janë të kujdesshëm në gjërat bazë që duhet t’i kenë parasysh për të pasur

Vazhdo leximin

Si të gjejmë punë përmes panaireve të punësimit

“Suksesi i juaj në Panaire Punësimi varet në përgatitjen dhe komunikimin tuaj efektiv. Kujdesuni që të hulumtoni punëdhënësit që do të i vizitoni, mësoni për biznesin, shërbimet apo produktet që ofrojnë.” Fillimisht, mësoni për vendet e punës që kompania e caktuar i ka të hapura dhe se çfarë punëkërkues janë duke kërkuar. Sapo të shkoni

Vazhdo leximin

7 këshilla për të gjetur punë përmes internetit

Gjendja dhe kriza ekonomike e ka bërë shumë të vështirë gjetjen e një pune. E specialistët e punësimit, thonë se ndihma më e mirë mund të vi përmes uebit. mirëpo, atë mjafton të dini ta përdorni. Shanset e kërkimit nëpër internet mund të rriten nëse veç i merrni parasysh këto shtatë këshilla. 1. Zgjeroni kontaktet

Vazhdo leximin

6 këshilla se si të gjejmë një punë!

E keni pyetur vetën ndonjëherë se cilat janë teknikat që duhet praktikuar nëse dëshirojmë të gjejmë një vend punë? Më poshtë ne u ofrojmë të lexoni 6 këshillat kryesore që të jemi në marrdhënie pune. Teknikat e shitjes Përgatituni gjatë një interviste në telefon apo intervistës së parë që të realizoni një “shitje 60-sekondëshe”, një

Vazhdo leximin

Dhjetë këshilla për t’u dëshmuar në punë

Javët e para në një ambjent të ri janë të rëndësishme pasi përcaktojnë nëse e ardhmja juaj do të jetë parajsë apo purgator në këtë ambient. Sjellja jonë është e rëndësishëme sa edhe aftësitë tona profesionale. Lexoni 10 prej këshillave tona të rëndësishme që kemi zgjedhur për ju. 1. Pranojeni secilën punë që ju ofrohet.

Vazhdo leximin

13 këshilla për komunikim më të mirë

Duke ju shmangur komunikimit me fjalë, shumica e njerëzve kuptohen përmes gjuhës së trupit. Më poshtë ne u ofrojmë disa këshilla të nevojshme në mënyrë që tu shmangemi disa situatave të tensionuara. Munodohuni të vëreni shputat e të tjerëve. Nëse i afroheni një personi të caktuar në mes të bisedës dhe ata nuk i kthejnë

Vazhdo leximin

5 gjërat që duhet të bëni nëse humbisni punën

Momenti i largimit nga puna na bënë të ndihemi shumë konfuz, të frikësuar bile edhe të pafuqishëm. Këto situate janë gjithmonë të pranihsme prej momentit kur marrim lajmin për largimin nga puna dhe gjithmonë në mendjen tonë përfundojmë me pyetje të ndryshime, se si do t’I përballojmë shpenzimet personale, familjare, si dhe si ta vazhdojmë jeten

Vazhdo leximin

5 Këshilla për nënat në punë

  Të jesh nënë dhe të kesh një punë e cila të merr kohën më të madhe të ditës është shumë stresuese. Përvec se duhet të jeni mesatarisht 40 orë të javës në punë, ju duhet të jeni edhe në rrjedhat e shtëpisë me pastrimin, gatimin dhe menaxhimin e të gjitha punëve të tjera në

Vazhdo leximin

3 pyetjet më të shpeshta në Intervistë

Edhe pse keni qenë shumë here në intervista për punë, ne përsëri i përgatisim pyetjet e mundshme që mund të na bëhen dhe ne mundohemi që të jemi sa më të informuar për punën që ofrohet. 3 pyetjet më  kryesore që cdo intervistues i bënë janë: Më tregoni për veten tuaj? Kjo është pyetje që me anë

Vazhdo leximin

Puna që paguhet 60 mijë dollarë në vit!

Këshilli Britanik i Shpendëve është duke ofruar plot 60 mijë dollarë fitim në vit për kandidatët që dëshirojnë të punojnë në një kompani zogjsh. Por problemi me cilin po përballet këshilli është se askush nuk po pranon që ta bëjë këtë punë. Punonjësit duke që të bëjnë përcaktimin e gjinisë së zogjve të destinuar për

Vazhdo leximin

Cilat janë profesionet më të paguara?

Të gjithë ne studiojmë drejtime të ndryshme të cilat i zgjedhim kohë më parë para se t’i fillojmë studimet. Nëse dikur zgjedhja e profesionit është mbështetur mbi atë se çfarë kemi prirje, sot është tregu ai që na përcakton se cili profesion kërkohet e siguron të ardhura më të mëdha.       Na bazë

Vazhdo leximin

Njihuni me profesionet më pak stresuese!

Sot të gjithë ankohen për stres në punë. Dhe është pikërisht stresi që ka thyer ëndrrën e shumëkujt për profesion që gjithmonë ka dashur, fundja teoria dhe praktika janë dy kahje të ndryshme. Por për të gjithë ata që ende nuk kanë zgjedhur profesionin apo edhe ata që duan të studiojnë një profesion të dytë,

Vazhdo leximin

900 vende pune në dy fabrika gjermane

Dy fabrika me pronarë nga Gjermania do të nisin punën në muajin qershor. E para, që do të përurohet këtë javë, do të prodhojë panele solare të destinuara për eksport në tregun gjerman dhe do të punësojë dhjetëra punëtorë. Fabrika e dytë do të përurohet në fund të muajit qershor dhe do të merret me

Vazhdo leximin

Amerika kërkon infermiere, paga 5 mijë dollarë

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ekziston interesim i madh për personel mjekësorë shtesë, ku atyre u nevojitet hiq më pak se 260 mijë infermiere. Ajo që është e rëndësishme ta dini nëse vendosni të paraqiteni për këtë punë në Amerikë, profesioni i infermieres është në maje të listës së pagave më të larta në

Vazhdo leximin

Hap biznesin tënd në Estoni pa shkuar kurrë atje

Ndonëse është një shtet shumë i vogël, Estonia ka vënë në jetë një plan ambicioz kombëtar për zhvillimin e mëtejshëm të ekonomisë. Shteti baltik është i pari që ofron mundësinë që të hapësh një biznes nëpërmjet internetit, pa shkelur madje asnjëherë në këtë vend. Për ta bërë këtë më të lehtë, qeveria vendosi të ofrojë

Vazhdo leximin

Bizneset kërkojnë të shkolluar në arsimin profesional, e jo universitar

Hulumtimet e Ministrisë së Arsimit kanë treguar se punëdhënësit në Kosovë nuk janë të kënaqur me ndërlidhjen e programeve studimore me nevojat e tregut të punës, shkruan sot Koha Ditore. Sipas një broshure që kjo ministri publikuar të martën, përqendrim të madh të studentëve ka në shkencat shoqërore, humane dhe arte, ndërkohë që për fushat

Vazhdo leximin

Sot përzgjidhen idetë më të mira të biznesit

Forumi për Iniciativa Qytetare organizon për herë të pestë, konkursin kombëtar për “Biznes Plane – Të gjelbërta dhe Inovative” 2016. Në një komunikatë për media, bëhet e ditur se ky projekt synon të identifikojë ndërmarrës të rinj në Kosovë, të cilëve u ofrohet mbështetje financiare fillestare në vlerë prej 10,000 USD nga donatorë dhe filantropistë

Vazhdo leximin