Njerëzit profesionalisht të suksesshëm nuk harrojnë të bëjnë një gjë çdo ditë

Kur je e fokusuar gjatë gjithë kohës në karrierë dhe kujdesesh shumë për të qenë çdo ditë e suksesshme, është shumë herë më e thjeshtë për të djegur energji.

Por njerëzit profesionalisht të suksesshëm bëjnë çdo ditë diçka që mund të jetë surprizë për ty: gjejnë kohë për veten.

Duke bërë gjëra jashtë punës, ata i japin mundësi vetes të gjejnë interesa të tjera që nuk janë të lidhura me kërkesat dhe përgjegjësitë e punës. Plus, duke bërë këtë, ndihen gjithmonë shumë më të freskuar, të relaksuar dhe të plotësuar kur rikthehen në zyrë. Në fund, e gjithë kjo çon në një punë më produktive.eb85c4ec9e7a181bfd5bd22f49a6715a

Nuk është e pamundur të gjesh kohë të lirë për veten:

1. Së pari, zgjidh një kohë të caktuar për t’iu përkushtuar vetes dhe asaj çfarë do të bësh me qejf, por që nuk ka lidhje me punën. Koha mund të jetë para, pas punës, ose edhe në fundjavë.

2. Më pas, vendos se çfarë ke dëshirë të bësh. Mund të jetë një sport në natyrë, një kurs gatimi, ose mund të jenë edhe kurse të ndryshme vallëzimi – çfarëdo qoftë, e rëndësishme të jetë diçka që të përmbushë.

3. Të paktën tri ditë kohë në javë duhet t’ia kushtosh vetes që të ndihesh e lumtur brenda dhe jashtë zyrës. Mendja do të jetë e freskët, duke e vijuar edhe më tej suksesin në punë.

/Revista Class/

Keshilla

Leave a Reply